Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ősi italok képes leírás - Hagyományőrzés - ősi hagyományok.tlap.hu
részletek »

Ősi italok - Hagyományőrzés - ősi hagyományok.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: hagyomanyorzes.tlap.hu » Ősi italok
Keresés
Találatok száma - 6 db
Grog

Grog

Grog készítés boszorkány hagyományok alapján. igazi ősi italok egyike, és sokat ittak a kalózok, tengerészek, hiszen bátorságot merítettek belőle, igazi ősi ital, hagyomány, hagyományőrzés része ezeknek az ősi recepteknek a fenntartása. Ősi recept, igazi recept. Ősi ital

Mathiász János Borrend

Mathiász János Borrend

A legenda szerint az 1500-as években élt Kecskeméten egy szőlőgazda, aki minden évben a legjobb borait a királyi udvarba szállította. A pincében külön, jól elzárva, féltő gonddal kezelte és őrizte ezeket a borokat, amelyek nemcsak saját, hanem a város jó hírét is nagyban növelték.

Pálinka Lovagrend

Pálinka Lovagrend

Az Egyesület fő célkitűzése, hogy a Magyarországon közfogyasztás céljából termelt minőségi pálinkákat megismertesse a világgal. Ennek során rendezvények szervezésével, támogatásával kíván hozzájárulni a pálinka előállításához, a magyarországi idegenforgalom fejlesztéséhez. Népszerűsíti hazánk gasztronómiáját, öregbíti a magyar pálinka előállítás, forgalmazás, vendéglátás hírnevét, valamint a mérsékelt és kulturált italfogyasztást, s ennek megfelelően a minőségi italfogyasztás irányába befolyásolja a fogyasztói szokásokat. Az Egyesület feladata a pálinka előállító vállalkozások jó hírének öregbítése, a pálinkák történelmi hagyományainak ápolása, a pálinka ismertségének növelése, a pálinka, mint életérzés népszerűsítése. Az Egyesület az ország ezer éves hagyományait kívánja megismertetni a mai kor emberével, s ez által méltó helyre emelni a magyarországi pálinkát.

Hagyományőrzés - ősi hagyományok magazin hírek
Hétvégén rendezik meg Bugacon az Ősök napja hagyományőrző fesztivált
Hétvégén rendezik meg Bugacon az Ősök... Most hétvégén rendezik meg Bugacon az Ősök Napja hagyományőrző fesztivált, amellyel a magyar ősöknek és a magyar történelem nagy alakjainak állítanak emléket a szervezők. A péntektől vasárnapig tartó ünnepségén tradicionális seregszemle, harci bemutatók, lovas versenyek és vetélkedők, íjász programok, a magyar-hun-avar örökséget bemutató kiállítások,...
Táncos programok sorát kínálja tavasszal és nyáron Szombathely
Táncos programok sorát kínálja... A legkülönbözőbb stílusokat képviselő táncos rendezvényeket kínál tavasszal...
Tovább gazdagodott a Hungarikumok Gyűjteménye és a Magyar Értéktár
Tovább gazdagodott a Hungarikumok... Hat új elemmel bővítette a Magyar Értéktárba sorolt és további néggyel a...
üvegek ősi italok főzéséhez

üvegek ősi italok főzéséhez

Mindkét nemzeti italunkra jellemző, hogy üvegedényekben tároljuk és szolgáljuk fel a vendégeink részére. Weboldalunkon többféle üvegeszköz áll rendelkezésre az egyszerű asztali kínálótól a mérőhengerig minden igényt és várakozást kielégítve. Üvegeink nagy többsége, mivel laboratóriumi eszközökről, illetve üvegalapanyagokról beszélünk, hőállóak. Kínálatunkban megtalálható desztilláló berendezés (lepárló), szeszfokoló (borhoz, musthoz illetve pálinkához), kémcsövek mintavételhez és természetesen a hagyományos borlopó, mely a házi pincészetek igazi dísze lehet, a vendégek is örömmel próbálják meg használatát. Kínálatunkban még fellelhető a hagyományos petróleum lámpa, üvegtölcsér és különféle mérő és melegítő lombikok. Egyéb konyhai üvegeszközök is megtalálhatóak fényképekkel oldalunkon, mint például az ételmintás üvegtartó konyhai fűszerek tárolására. Amennyiben egyedi igény merül fel - természetesen ha a különleges kérés technológiailag megoldható - a legyártatásban is segítünk.

Vajsör

Vajsör

A Harry Potter világából is ismert különleges ital elkészítése. Ez valóban egy létező ősi ital volt, és így jogos, hogy hagyományként fenntartjuk, és megőrizzük ennek az elkészítését is.

Vinum Vulcanum

Vinum Vulcanum

Célja és tevékenysége: A szőlő- és bortermeléssel kapcsolatos táj, fajta, hírnév, eredetvédelem elősegítése. A Badacsonyi történelmi borvidéken termelt bor bel-és külpiaci értékesítésének elősegítése, rendezvények szervezése. A badacsonyi szőlő és borkultúra megismertetése.

Tuti menü