Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Népzene képes leírás - Hagyományőrzés - ősi hagyományok.tlap.hu
részletek »

Népzene - Hagyományőrzés - ősi hagyományok.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: hagyomanyorzes.tlap.hu » Népzene
Keresés
Találatok száma - 4 db
A néphagyomány útján

A néphagyomány útján

Az emberi jövőbe a legrövidebb út a hagyománnyal vezet. A hagyomány olyan egy társadalom és az egyes ember életében, mint a folyónak a meder: keretet szab az élet folyamának, viszont így messzebbre is lehet jutni.

Kárpátalja

Kárpátalja

Válogatásunkkal egy olyan általánosan használható, többfunkciós multimédiás sorozatot szándékozunk elindítani, melyet a Sulinet program és az Internet adta egyéb lehetőségek révén jól használhatnak az általános iskolák és az örvendetesen szaporodó népzenei és művészeti iskolák is. Mely az óvónőképzésben, illetve a felsőoktatás számos területén is hiánypótló segédanyag lehet. Reméljük, hogy kiadványunk a határon kívül élő magyarsághoz is eljut, így az erdélyi, felvidéki, kárpátaljai és vajdasági oktatási intézmények is haszonnal forgathatják, valamint az amatőr és profi néptánc együttesek, műhelyek úgyszintén.

Kóta

Kóta

Kulturális és művelődési feladatokat ellátó szakmai szövetség. Országos hatáskörű, a legnagyobb kórus- és népzenei adatbázissal rendelkező, szakmai minősítéseket kiadó szervezet, közhasznú társaság. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium szakmai tanácsadó szervezete. Célja: A magyar énekkari és népzenei kultúra ápolása, hagyományaink megmentése és továbbadása, a zenei műveltség emelése, kulturált szabadidő tevékenység segítése.

Hagyományőrzés - ősi hagyományok magazin hírek
Hétvégén rendezik meg Bugacon az Ősök napja hagyományőrző fesztivált
Hétvégén rendezik meg Bugacon az Ősök... Most hétvégén rendezik meg Bugacon az Ősök Napja hagyományőrző fesztivált, amellyel a magyar ősöknek és a magyar történelem nagy alakjainak állítanak emléket a szervezők. A péntektől vasárnapig tartó ünnepségén tradicionális seregszemle, harci bemutatók, lovas versenyek és vetélkedők, íjász programok, a magyar-hun-avar örökséget bemutató kiállítások,...
Táncos programok sorát kínálja tavasszal és nyáron Szombathely
Táncos programok sorát kínálja... A legkülönbözőbb stílusokat képviselő táncos rendezvényeket kínál tavasszal...
Tovább gazdagodott a Hungarikumok Gyűjteménye és a Magyar Értéktár
Tovább gazdagodott a Hungarikumok... Hat új elemmel bővítette a Magyar Értéktárba sorolt és további néggyel a...
Moldvahon

Moldvahon

Mára már elmondhatjuk, hogy a moldvai és gyimesi magyarok, csángók - elsősorban tánc- és zenei - kultúrája véglegesen a táncházmozgalom fontos és meghatározó részévé vált. Táncegyüttesek dolgozzák fel, gyerektáncházakban, különböző színházi produkciókban találkozunk vele, zeneiskolai tantervekben bukkan elő. Egymás után alakulnak a moldvai zenekarok, táncegyüttesek. A mozgalom ezen ága olyan erővé nőtte ki magát, mely képes tömeget megmozgatni, felrázni. Alkalmassá vált arra is, hogy a csángó kultúra népszerűsítésén túl a csángó fiatalokban tudatosítsa, hogy értékek örökösei. Ezek olyan jótékony, sokszor tudatalatti folyamatokat indítanak el, melyeknek hatásait csak sok-sok év múlva érezhetjük majd itthon és Moldvában egyaránt.

Tuti menü