Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Népi művészet képes leírás - Hagyományőrzés - ősi hagyományok.tlap.hu
részletek »

Népi művészet - Hagyományőrzés - ősi hagyományok.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: hagyomanyorzes.tlap.hu » Népi művészet
Keresés
Találatok száma - 4 db
Csontfaragó művész

Csontfaragó művész

Papp István csontfaragó művész vagyok és szeretném felkelteni érdeklődését munkáim iránt. Szarvasagancsba faragok különböző állatokat, vadászjeleneteket.

Kékfestő

Kékfestő

A kékfestő, annak alapanyagai, technológiája Indiából terjedt el. A XVIII. sz-ban Európában egyre több manufaktúra létesült, rohamosan fejlődött a textilfestő ipar, a mintakincs egyre gyarapodott. Az ipari fejlődés következtében a XIX. sz-ban ez a manufaktúrális ipar hanyatlásnak indult. A falusi életforma változása, a városi ipari munkások "korszerű" viselete megváltoztatta a régi szokásokat, csökkent a hagyomány-os viseletek iránti igény Magyarországon.

Tolnai Kékfestő Műhely és Múzeum

Tolnai Kékfestő Műhely és Múzeum

A Tolnai Kékfestő Műhely igen tekintélyes múltra tekint vissza, 1810-ben alapították. A mai napig a régi eszközökkel, gépekkel és több száz különböző mintafával dolgozunk. A még műhelyként is működő múzeum csoportosan látogatható tavasztól őszig. A látogatóknak bemutatót tartunk mintázásból, valamint végignézhetik a műhelyt és megismerhetik a gépeket, munkafolyamatokat. A bemutató kb.30 perc élőszóban. Vásárlási lehetőség az itt készült termékekből: méteráruk, terítők, szalvéták, kötények, párnák, különböző ajándéktárgyak. Műhelyünkbe előzetes bejelentkezés után várjuk sok szeretettel a kedves látogatókat, valamint egész évben megtalálhatóak vagyunk különböző kézműves vásárokon, melyek listáját honlapunkon folyamatosan frissítjük.

Hagyományőrzés - ősi hagyományok magazin hírek
Hétvégén rendezik meg Bugacon az Ősök napja hagyományőrző fesztivált
Hétvégén rendezik meg Bugacon az Ősök... Most hétvégén rendezik meg Bugacon az Ősök Napja hagyományőrző fesztivált, amellyel a magyar ősöknek és a magyar történelem nagy alakjainak állítanak emléket a szervezők. A péntektől vasárnapig tartó ünnepségén tradicionális seregszemle, harci bemutatók, lovas versenyek és vetélkedők, íjász programok, a magyar-hun-avar örökséget bemutató kiállítások,...
Táncos programok sorát kínálja tavasszal és nyáron Szombathely
Táncos programok sorát kínálja... A legkülönbözőbb stílusokat képviselő táncos rendezvényeket kínál tavasszal...
Tovább gazdagodott a Hungarikumok Gyűjteménye és a Magyar Értéktár
Tovább gazdagodott a Hungarikumok... Hat új elemmel bővítette a Magyar Értéktárba sorolt és további néggyel a...
Világbiztonság: népművészet ornamentika

Világbiztonság: népművészet ornamentika

Szakrális geometria. Az Élet-virága. A platonikus testek szerkesztésének 2 dimenziós alapja. Reneszánsz. Az ornamentika nyelvtana. Templomi kazettás mennyezet, rovásírással és tulipán motívumokkal díszítve. A négy sarkában a Gy azaz: Egy rovásjellel, illetve Egy az Isten ligatúra - Énlakai lelet. Régi mázatlan rozettás és tulipános sarkú csempe (Csíkménaság, v. Csík m.) A Föld minden táján fellelhető szent ábrázolások. Az Élet-virága, az Élet-magja, szakrális, szent geometria, a Metatron kocka Váralmási csempék: jegenyefás minta K. 1905 felírással, és a leveleken minta 1905 K. felírással.

Tuti menü