Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Népi mesterségek képes leírás - Hagyományőrzés - ősi hagyományok.tlap.hu
részletek »

Népi mesterségek - Hagyományőrzés - ősi hagyományok.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: hagyomanyorzes.tlap.hu » Népi mesterségek
Keresés
Találatok száma - 9 db
Ábrahám Lajos Aranykoszorús díszkovács mester

Ábrahám Lajos Aranykoszorús díszkovács mester

Minőségi, hagyományőrző kovácsoltvas termékek készítése. Kovácsműhelyünkben az évszázados hagyományokat ötvözzük a modern technológiákkal. Termékeinket kézzel készítjük, így nincs két egyforma darab. Vállalunk kapuk, korlátok, kerítések, ablakrácsok és kisebb termékek elkészítését a vevő igényei szerint.

busómaszkfaragó -népi iparművész

busómaszkfaragó -népi iparművész

busójárás mohács busómaszk maszkfaragó busójárás kelléke Tel: +36 20 579 9830 1975-ben születtem Mohácson.2001-óta faragok.Amióta az eszemet tudom a busójáráson részt vettem kis busóként. Kedves mesterem Kalkán Mátyás. Töbnyire az ismert fafaragókra jellemző irányvonalat ötvözöm egyedi, sajátos stílusjegyekkel. 2004-ben nyitottam meg faragó műhelyem,ezt még egy garázsból alakitottam ki. 2007 saját látvány műhelyt nyitottam Mohácson ami most is látogatható. Álarcaim állati vérrel festett művek, melyekre jellemző a mghúzott szemöldök, nyújtott forma, mosolygós kifejezés, de mégis összességében 'mérges' hatás. 2003-ban vettem részt először kiállításon, azóta rendszeres szereplője vagyok tárlatoknak. 2007-ben közönségdíjat nyertem, valamint a budapesti Hagyományok Háza véleményezte 42 darab álarcomat.2009 Október 21.-én megkaptam a NÉPI IPARMŰVÉSZ CIMET.fafaragó/busómaszk-faragó foglalkozási ágban zsűriszám 1529.

Cserépkályhás manufaktúra

Cserépkályhás manufaktúra

A cserépkályha csempék autentikus népi és középkori csempék alapján készülnek, a Hagyományok Háza Népi Iparművészeti Osztályán zsűrizett termékek, mely a minőségen kívül az 1992 évi LXXIV.Trv.2 sz. melléklet 24. sora alapján egyben ÁFA-mentességet is jelent. A csempék és tartozékai - sarokcsempék, beléptető párkányok, díszítő párták - döngölt, illetve öntött formában készülnek. A szemeskályha elemek - és a gótikus fülkés csempék részben- korongozottak. A mázakat, egyedi megrendelés alapján a legváltozatosabb színben vállaljuk, természetesen ragaszkodva és megtartva a stílus adta kereteket.

Hagyományőrzés - ősi hagyományok magazin hírek
Hétvégén rendezik meg Bugacon az Ősök napja hagyományőrző fesztivált
Hétvégén rendezik meg Bugacon az Ősök... Most hétvégén rendezik meg Bugacon az Ősök Napja hagyományőrző fesztivált, amellyel a magyar ősöknek és a magyar történelem nagy alakjainak állítanak emléket a szervezők. A péntektől vasárnapig tartó ünnepségén tradicionális seregszemle, harci bemutatók, lovas versenyek és vetélkedők, íjász programok, a magyar-hun-avar örökséget bemutató kiállítások,...
Táncos programok sorát kínálja tavasszal és nyáron Szombathely
Táncos programok sorát kínálja... A legkülönbözőbb stílusokat képviselő táncos rendezvényeket kínál tavasszal...
Tovább gazdagodott a Hungarikumok Gyűjteménye és a Magyar Értéktár
Tovább gazdagodott a Hungarikumok... Hat új elemmel bővítette a Magyar Értéktárba sorolt és további néggyel a...
Kiskunsági Hagyományőrző, Kézműves és  Turisztikai Egyesület

Kiskunsági Hagyományőrző, Kézműves és Turisztikai Egyesület

Egyesületünk 2001-ben alakult hagyománytisztelő és művelő emberekből, akik addig is szívvel -lélekkel dolgoztak csak szerettek volna közösséghez tartozni. Tagságunk kézművesekből, magángyűjtőkből, turisztikával foglalkozókkal és hagyományőrző gazdákból áll. Sikerült is a megalakulás után hamarosan olyan programokba bekapcsolódni, amelyek segítették az előrehaladást, kapcsolatépítést. Már az első évben az Ökotárs Alapítványnál nyert pályázattal öten utazhattunk Lengyelországba, Szlovákiába, Csehországba, ahol hasonló Egyesületekkel találkoztunk és hagyományőrző programokon vettünk részt. A mai napig emlékezetes marad az Opatow-i vásár és a Hrusow-i körtefesztivál. A BKKM-i Önkormányzat jóvoltából pedig 2 egyesületi tagunk Fehér Imréné és Ádám Kálmánné Törökországban, Rodostóban képviselték Egyesületünket a Cseresznyefesztiválon. Magyarországon a Turisztikai és Agrárvásárokon a mai napig rendszeresen részt veszünk, a Kecskemét és Térsége Önkormányzati Társulással együtt dolgozunk, segítjük egymás munkáját. Természtesen a kerekegyházi egyesületekkel, alapítványokkal is egymást támogatjuk, rendezvényeiken részt veszünk, segítünk. Oktatóprogramokat szervezünk fiataloknak

Kosárfonás, fonott termékek

Kosárfonás, fonott termékek

Engedje meg, hogy felhívjuk figyelmét a Korbasket Kft. által forgalmazott kosár- és fonottáru termékeinkre. Másfél évtizedes tapasztalattal több mint 1000 fajta fonott árut kínálunk önöknek (fonott kosár, fonott tálca, fonott virágtartó, fonott italtartó, fonott bútor stb.), melyeket a kosárfonók több évtizedes gyakorlattal mesterien készítenek el. E népművészeti termékek kiváló minőségű, hagyományosan kézzel készített használati eszközök. Lakkozással, festéssel, pácolással és textíliákkal színesítjük fonott termékeinket. Termékskálánk nem csupán a fonott kosár-félék széles spektrumát öleli fel. Megtalálhatók fonott lakáskiegészítők, bútorok is választékunkban.

Népi bútor

Népi bútor

Bakonynána festői környezetében élünk és végzünk alkotótevékenységet. A népművészet és a régi bútorok szeretete késztetett bennünket arra ,hogy népi bútorkészítés és festés legyen a hivatásunk.Bútoraink kézzel festett, méhviaszolt bútorok, népművészeti és iparművészeti tanács által zsűrizettek.

Papírmerítés

Papírmerítés

Valódi, kézzel merített papírtermékek egyenesen a papírmerítőtől. Visegrádi műhelyünkben egyedi technikával, kiváló minőségű merített papírokat gyártunk. Legkedveltebb termékeink az üres papírok, amelyek akár barna színben (antik hatású) is készülnek. Népszerűségnek örvendnek A/4-es méretű nyomataink, amelyekre idézeteket, bölcs gondolatokat, verseket nyomtatunk.

Petrits Mézeskalács

Petrits Mézeskalács

A Petrits család 1825 óta foglalkozik mézeskalács, gyertya, cukorka és egyéb édességek készítésével. Az évszázadok során a mesterségek apáról fiúra szálltak, jelenleg a hatodik generáció két képviselője is a vállalkozásban dolgozik. Az öt fős családi vállalkozás hagyományos módszerekkel, kézzel készíti a termékeit a mai kor minőségi elvárásainak megfelelően HACCP minőségbiztosítási rendszert működtetve. Célunk a jövedelemszerzés mellett a magyar hagyományok ápolása, és azok mind szélesebb körbeni ismertetése. Cégünk hazai alapanyagokból kíszíti termékeit hazai piacra.

Tarsolyok

Tarsolyok

Mi a jellegzetesen magyar tarsoly a régmúlt és jelen értelmezésében? Méltóságjelvény, rangjelzés, ornamentika, címer, hit, emlékeztető, üzenet, ruházati kiegészítő, zseb, gondolkodásmód, életforma? Mit hordtak benne eleink, mit tennénk bele mi? Próbáljuk együtt megtalálni a válaszokat

Tuti menü