Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Mondák, legendák képes leírás - Hagyományőrzés - ősi hagyományok.tlap.hu
részletek »

Mondák, legendák - Hagyományőrzés - ősi hagyományok.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: hagyomanyorzes.tlap.hu » Mondák, legendák
Keresés
Találatok száma - 3 db
Magyar tündér mitológia

Magyar tündér mitológia

A magyar tündérek valós, létező lények, akik csak abban különböznek Tőled, hogy képesek az átváltozásra, tündökölnek, fényességet ontanak magukból és használják a harmadik szemüket, azaz a hatodik érzéküket. Ezeket a tulajdonságokat mutaja nevük: tűnik, tünékeny, tündököl... Ezeket a képességeket bármikor előhívhatod magadból a mágikus tündértanok segítségével. Ugyanúgy sírnak, nevetnek, kacagnak, mint Te. Ha kell az ördöggel is cimborálnak. Óvják és védik a természetet, saját ősi tündérhagyományaikat, melyek a Te hagyományaid is. A tündérek a mi ősmagyar hitvilágunk főszereplői.

Tihanyi mítoszok

Tihanyi mítoszok

A Tihanyi-félsziget a Balaton-felvidék talán egyik legszebb tája. Nagyon szerencsés vagyok, hogy születésem óta rengeteg időt tölthettem ezen a gyönyörű vidéken, nagyszüleim nyaralójában. Kis házunk Sajkodon, a félsziget apró településén van. Innen sokszor járhattam végig a Lóczy Lajos-sétautat, mely az ország első bemutató céllal létesített természetvédelmi tanösvénye. Számomra ez a félsziget különösen kedves, kicsit már a sajátomnak is érzem a tájat.

Történeti monda

Történeti monda

A mese és a monda összehasonlítása a Grimm testvérek nyomán általánossá válik. Amikor a kutatás a régi, elavult megállapításokat újakkal cseréli fel, értékes vonásokkal gazdagítja ugyan ismereteinket, de a módszeren nem változtat: összehasonlítással, s elsősorban a mese és a monda összevetésével fejti ki mondanivalóját. Ez az összehasonlító eljárás az egész mondakutatást jellemzi, s a legújabb ideig tart.

Tuti menü