Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A liszttől a kenyérszegésig címmel egész napos programsorozattal várja augusztus 20-án a látogatókat a vasi múzeumfalu Szombathelyen. - Hagyományőrzés - ősi hagyományok magazin
részletek »

A kenyér ünnepe a jubiláló vasi skanzenben

Hagyományőrzés magazin: minden népnek, nemzetnek megvannak a sajátos, jellegzetes hagyományai. Kulturális, nemzeti értékek, melyeket őriznünk, ápolnunk kell, mert csak így lehetünk teljesek értékeinkkel, hagyományainkkal.
Hagyományőrzés - ősi hagyományok magazin
Oszd meg másokkal
A kenyér ünnepe a jubiláló vasi skanzenben
A kenyér ünnepe a jubiláló vasi skanzenben
A liszttől a kenyérszegésig címmel egész napos programsorozattal várja augusztus 20-án a látogatókat a vasi múzeumfalu Szombathelyen.
A vasi skanzen éppen negyven esztendővel ezelőtt, augusztus 20-án nyitotta meg kapuit a látogatók előtt, a megyeszékhely szélén, a szabadidős zöldövezetben - mondta el Horváth Sándor múzeumvezető kedden az MTI-nek.

A múzeumfalu több hektáros területét Tóth János építész tervei alapján a hatvanas években jelölték ki. Az építkezés a hetvenes évek elején kezdődött, a szakemberek tájegységenként bejárták azokat a falusi portákat - lakóházakat, gazdasági épületeket - amelyek leginkább reprezentálták az ott élők életmódját és életkörülményeit. Az épülteket és egyéb objektumokat lebontották és újjáépítették a múzeum területén.
Hirdetés

A múzeumfaluban augusztus 20-án, a kenyér ünnepén jubileumi programokkal hét helyszínen ünnepelnek: hagyományőrző csoportok lépnek fel, mesteremberek készítenek nádsípokat és mutatják be a szalmafonás, a fazekasmesterség, a kékruhafestés fortélyait, hagyományos népi játékokra tanítják a gyermekeket, kiváló szakácsok főzik meg a nemzetiségi ételeket.
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - vasi skanzen, múzeumfalu, kenyér ünnepe
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-08-15 09:36:36
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü