Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hagyományőrzés - ősi hagyományok linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Hagyományőrzés - ősi hagyományok képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: hagyomanyorzes.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 90 db
A Bucavasgyúró

A Bucavasgyúró

Tevékenységünk három fő részre osztható: - Középkori vaskohászat bemutatók, - Középkori kovácsmesterség bemutatók, - Különleges középkori vastárgymásolatok kovácsolása. Miért van ma szükség erre az elveszett ismeretanyagra? Napjainkban a gépekre épülőtechnikai civilizáció embere mellett már elrohan a műszaki fejlődés, már egyre kevésbé érti meg az őt körülvevő technológiai csodákat. Ezek egyike a vaselőállítás és -megmunkálás több ezer éves múlta visszatekintő technológiája. A középkori magyar vaskultúra felelevenítése: - értéket közvetít - emberközeli - ismeretterjesztő - látványos. Ennek az ismeretanyagnak az újratanulását, megőrzését és továbbadását tekintjük az életcélunknak.

A magyar nép művészete (letölthető)

A magyar nép művészete (letölthető)

A magyar nép művészete című munka híven tükrözi a magyar népi díszítőművészet valaha volt mesés gazdagságát. Malonyai mintegy huszonöt művészből álló munkacsoportjával tervszerűen járta be a korabeli Magyarország népművészetileg jelentősnek tartott tájait. Leírásaiban bemutatja az adott nép templomát, temetőjét, házát, otthonát, kertjét, őt magát, ruhaviseletét, házi- és munkaeszközeit, megkeresve mindezeken azt, amivel ösztönszerűleg is szépérzékét elégíti ki...

A néphagyomány útján

A néphagyomány útján

Az emberi jövőbe a legrövidebb út a hagyománnyal vezet. A hagyomány olyan egy társadalom és az egyes ember életében, mint a folyónak a meder: keretet szab az élet folyamának, viszont így messzebbre is lehet jutni.

Hagyományőrzés - ősi hagyományok magazin hírek
Hétvégén rendezik meg Bugacon az Ősök napja hagyományőrző fesztivált
Hétvégén rendezik meg Bugacon az Ősök... Most hétvégén rendezik meg Bugacon az Ősök Napja hagyományőrző fesztivált, amellyel a magyar ősöknek és a magyar történelem nagy alakjainak állítanak emléket a szervezők. A péntektől vasárnapig tartó ünnepségén tradicionális seregszemle, harci bemutatók, lovas versenyek és vetélkedők, íjász programok, a magyar-hun-avar örökséget bemutató kiállítások,...
Táncos programok sorát kínálja tavasszal és nyáron Szombathely
Táncos programok sorát kínálja... A legkülönbözőbb stílusokat képviselő táncos rendezvényeket kínál tavasszal...
Tovább gazdagodott a Hungarikumok Gyűjteménye és a Magyar Értéktár
Tovább gazdagodott a Hungarikumok... Hat új elemmel bővítette a Magyar Értéktárba sorolt és további néggyel a...
Ábrahám Lajos Aranykoszorús díszkovács mester

Ábrahám Lajos Aranykoszorús díszkovács mester

Minőségi, hagyományőrző kovácsoltvas termékek készítése. Kovácsműhelyünkben az évszázados hagyományokat ötvözzük a modern technológiákkal. Termékeinket kézzel készítjük, így nincs két egyforma darab. Vállalunk kapuk, korlátok, kerítések, ablakrácsok és kisebb termékek elkészítését a vevő igényei szerint.

Antik Apró

Antik Apró

Antik tárgyak és egyéb régiségek a hirdetésekben az ország minden tájából, egyéni eladóktól.

Ars Ensis Lovagi Kör és Kardvívó Iskola

Ars Ensis Lovagi Kör és Kardvívó Iskola

A non-profit egyesület középkori európai harcművészet kutatásával és oktatásával foglalkozik. Az egyesület tagja a HEMAC-nak, az Európai Harcművészetek Nemzetközi Szövetségének, amely szövetség munkájában, kutatásaiban aktív részt vállal. A honlapon az edzések helyszínéről, időpontjáról és a csatlakozás mikéntjéről minden információ megtalálható. Számos városban (Budapesten, Győrben, Nagykanizsán és Szegeden) van jelen az iskola, Budapesten és Győrben Junior oktatással is.

Baranta

Baranta

A Baranta Magyarország leggyorsabban fejlődő harcművészeti irányzata. Jelenleg 73 helyszínen kb. 2500 fő gyakorolja a régi magyar történelmi harci testkultúrából táplálkozó technikákat. Egyre több településen indítanak Baranta egyesületeket, amelyek a helyi ifjúság mellett az ott élő korosztályok mindegyikével foglalkoznak.

Bizalom Csoport

Bizalom Csoport

A Bizalom Csoport nevében írok neked. Csoportunk nemrég indult, fő célunk egy önfenntartó kulturális közösség létrehozása. 3 fő irányzatunk a művészet, hagyományőrzés és környezetvédelem. Nagy segítség lenne, ha oldalunkat felvennéd a linkek közé. Oldalunk, ahol többet megtudhatsz rólunk: http://bizalomcsoport.blogspot.com/ Kös zönettel P. Károly - Bizalom Csoport

Borlovag magazin

Borlovag magazin

Magazinunk megjelentetésének célja, hogy folyamatosan és naprakészen informálja a borrendi, borlovagrendi tagokat és a borkultúra iránt érdeklődőket e nagyszámú közösség mindennapjairól. Bár nem lehet minden nap ünnepnap, aki tud olvasni a sorok között, az előbb-utóbb rájön a bor és a lovagok üzenetének egyszerű, de örök érvényű lényegére: a nemes bor megvidámítja az ember szívét és ünneppé varázsolja a hétköznapokat.

Hirdetés
Bukovinai Székelyek Közössége

Bukovinai Székelyek Közössége

A Bukovinai Székelyek Országos Szövetsége / továbbiakban Szövetség / azoknak a Köröknek, egyesületeknek, csoportoknak, baráti köröknek / továbbiakban tagszervezeteknek / az önkéntes társulása, melyeknek célja a székely kultúra és hagyomány ápolása, fejlesztése. A Szövetség önálló egyesület, céljainak elérése érdekében viszont szorosan együttmuködik a Budapest környéki székelyeket tömörítő Székely Körökkel.

busómaszkfaragó -népi iparművész

busómaszkfaragó -népi iparművész

busójárás mohács busómaszk maszkfaragó busójárás kelléke Tel: +36 20 579 9830 1975-ben születtem Mohácson.2001-óta faragok.Amióta az eszemet tudom a busójáráson részt vettem kis busóként. Kedves mesterem Kalkán Mátyás. Töbnyire az ismert fafaragókra jellemző irányvonalat ötvözöm egyedi, sajátos stílusjegyekkel. 2004-ben nyitottam meg faragó műhelyem,ezt még egy garázsból alakitottam ki. 2007 saját látvány műhelyt nyitottam Mohácson ami most is látogatható. Álarcaim állati vérrel festett művek, melyekre jellemző a mghúzott szemöldök, nyújtott forma, mosolygós kifejezés, de mégis összességében 'mérges' hatás. 2003-ban vettem részt először kiállításon, azóta rendszeres szereplője vagyok tárlatoknak. 2007-ben közönségdíjat nyertem, valamint a budapesti Hagyományok Háza véleményezte 42 darab álarcomat.2009 Október 21.-én megkaptam a NÉPI IPARMŰVÉSZ CIMET.fafaragó/busómaszk-faragó foglalkozási ágban zsűriszám 1529.

Buzsáki tájház

Buzsáki tájház

A tömésház a 19. században épült, módos paraszt portája volt, ami jól látható a telek nagy méretén, gazdasági épületein. A ház megvásárlásakor már jelentős változásokon ment át, tájházzá alakításakor szabadkéményes formába építették vissza, azaz a konyhában látható sárkemence fölött kémény nyílás található. Ezen keresztül a füst kihúz a konyhából így nem gomolyog a térben. A szabadkémény nyílásába tették egykor a füstölni kívánt húsokat. A konyhától jobbra és balra található a ház két szobája, mindkettőt mázas szemeskályha melegíti, amit a konyhából fűtenek, így a szobába egyáltalán nem jut be a füst. A ház első szobája volt a család tisztaszobája, amit a legszebb textilneművel, szentképekkel öltöztettek fel és kímélték a mindennapi használattól. A szoba ma is 19. századi tisztaszobának van berendezve, két szépen felvetett ággyal, szentképekkel, gazdag díszítéssel. A hátsó szoba, ami egykor a család lakószobája volt, ma kiállítótérként funkcionál, hiszen itt helyezték el a buzsáki népművészet, népi iparművészet legszebb darabjait.

Cserépkályhás manufaktúra

Cserépkályhás manufaktúra

A cserépkályha csempék autentikus népi és középkori csempék alapján készülnek, a Hagyományok Háza Népi Iparművészeti Osztályán zsűrizett termékek, mely a minőségen kívül az 1992 évi LXXIV.Trv.2 sz. melléklet 24. sora alapján egyben ÁFA-mentességet is jelent. A csempék és tartozékai - sarokcsempék, beléptető párkányok, díszítő párták - döngölt, illetve öntött formában készülnek. A szemeskályha elemek - és a gótikus fülkés csempék részben- korongozottak. A mázakat, egyedi megrendelés alapján a legváltozatosabb színben vállaljuk, természetesen ragaszkodva és megtartva a stílus adta kereteket.

Csillagösvény fesztivál

Csillagösvény fesztivál

2010.07.10-én INGYENES Hagyományőrző napot tartunk Kőröstetétlenen. Szeretnénk, ha biztosítanának felületet a programajánlóban, ezzel segítve a munkánkat és így minél több emberhez eljusson a rendezvényünk híre.

Csontfaragó művész

Csontfaragó művész

Papp István csontfaragó művész vagyok és szeretném felkelteni érdeklődését munkáim iránt. Szarvasagancsba faragok különböző állatokat, vadászjeleneteket.

Debreczeni Arany-Keresztes Lovagok Egyesülete

Debreczeni Arany-Keresztes Lovagok Egyesülete

Volt egy kor, hol mindennapos volt a lovagok legjobbjait felvonultató haditorna vagy egy-egy nemes, vagy kevésbé nemes életet követelő párviadal. Egy kor, mit saját szemünk már nem láthatott: a lovagkor. Bemutatóinkkal igyekszünk méltón visszaidézni, feleleveníteni a középkor ezen szeletének hadi- és udvari kultúráját.

Esküvőszervező, hogy könnyebb legyen

Esküvőszervező, hogy könnyebb legyen

Férjhez mennél? Legyen a házasságkötés életetek legszebb napja! Esküvőszervezés gördülékenyen, profi csapattól, szuper áron! Azt hiszed, nem tudjuk megvalósítani a vágyaidat? Dehogynem! Különleges helyszín, érdekes menüsor, egyedi kívánságok ? mindez pontosan úgy, ahogyan megálmodtad magatoknak! Erdőben, sátorban, a legszebb helyen, vagy több száz fővel? Tapasztalt, gyakorlattal rendelkező csapatunk nem ismer lehetetlent. Találjátok ki, milyen az álomesküvő és állítsatok minket kihívás elé!Pörgős esküvőszervezés egy profi csapattól!

Tuti menü