Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hírek, érdekességek képes leírás - Hagyományőrzés - ősi hagyományok.tlap.hu
részletek »

Hírek, érdekességek - Hagyományőrzés - ősi hagyományok.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: hagyomanyorzes.tlap.hu » Hírek, érdekességek
Keresés
Találatok száma - 7 db
A magyar nép művészete (letölthető)

A magyar nép művészete (letölthető)

A magyar nép művészete című munka híven tükrözi a magyar népi díszítőművészet valaha volt mesés gazdagságát. Malonyai mintegy huszonöt művészből álló munkacsoportjával tervszerűen járta be a korabeli Magyarország népművészetileg jelentősnek tartott tájait. Leírásaiban bemutatja az adott nép templomát, temetőjét, házát, otthonát, kertjét, őt magát, ruhaviseletét, házi- és munkaeszközeit, megkeresve mindezeken azt, amivel ösztönszerűleg is szépérzékét elégíti ki...

Borlovag magazin

Borlovag magazin

Magazinunk megjelentetésének célja, hogy folyamatosan és naprakészen informálja a borrendi, borlovagrendi tagokat és a borkultúra iránt érdeklődőket e nagyszámú közösség mindennapjairól. Bár nem lehet minden nap ünnepnap, aki tud olvasni a sorok között, az előbb-utóbb rájön a bor és a lovagok üzenetének egyszerű, de örök érvényű lényegére: a nemes bor megvidámítja az ember szívét és ünneppé varázsolja a hétköznapokat.

Hiedelmek, babonák, népszokások

Hiedelmek, babonák, népszokások

Bővítse ismereteit, olvasson érdekességeket Rosta Erzsébet honlapján, ahol válogatott írásai, letölthető könyvei mind egy helyen találhatóak meg. Ha érdekli a kézelemzés, a vegetáriánus konyha, a babonák, a hiedelmek, a számmisztika, az arcolvasás, vagy India világa, feltétlenül látogasson el a weboldalra, mely folyamatosan új cikkekkel, meglepetésekkel bővül.

Hagyományőrzés - ősi hagyományok magazin hírek
Hétvégén rendezik meg Bugacon az Ősök napja hagyományőrző fesztivált
Hétvégén rendezik meg Bugacon az Ősök... Most hétvégén rendezik meg Bugacon az Ősök Napja hagyományőrző fesztivált, amellyel a magyar ősöknek és a magyar történelem nagy alakjainak állítanak emléket a szervezők. A péntektől vasárnapig tartó ünnepségén tradicionális seregszemle, harci bemutatók, lovas versenyek és vetélkedők, íjász programok, a magyar-hun-avar örökséget bemutató kiállítások,...
Táncos programok sorát kínálja tavasszal és nyáron Szombathely
Táncos programok sorát kínálja... A legkülönbözőbb stílusokat képviselő táncos rendezvényeket kínál tavasszal...
Tovább gazdagodott a Hungarikumok Gyűjteménye és a Magyar Értéktár
Tovább gazdagodott a Hungarikumok... Hat új elemmel bővítette a Magyar Értéktárba sorolt és további néggyel a...
NaPúT, a természetes műveltség holnapja

NaPúT, a természetes műveltség holnapja

A természetes - más néven szerves vagy népi - műveltség napjainkban egyre fontosabbá válik. Manapság egyre többet beszélnek a fenntartható társadalomról, de nem mindenki tudja, mit is jelent ez pontosan, pedig néhány évszázaddal ezelőtt őseink ilyen közösségekben éltek. Civilizációnk, amely a természet kizsákmányolására épült, szemünk láttára most dől össze. A természetes műveltség az a minta, amire jövőnket, a fenntartható társadalmat építhetjük. Az Életfa Kulturális Alapítvány ezért működteti ezt az oldalt.

Népzene magazin

Népzene magazin

Minden, amit a népzenéről tudni kell, hírek, cikkek, aktualitások.

Pálinka információs portál és pálinka webáruház

Pálinka információs portál és pálinka webáruház

A Palinka.com azzal a céllal jött létre, hogy segítsen a minőségi pálinkát kedvelőknek eligazodni a pálinka világában. A pálinka Magyarországon elismert társasági itallá vált, hungarikumnak minősül. A pálinka népszerűségének köszönhetően számos, minőségi termékeket előállító kereskedelmi pálinkafőzde jelent meg a magyar piacon. A Palinka.com célja, hogy egy választékba összesítve minél több pálinkafőzde kínálatát jelenítse meg, ahol viszont az egyes pálinkafőzdék saját webáruházaiban lehet vásárolni. Ezáltal a fogyasztó valós szempontok alapján történő mérlegeléssel, egy felületen tud minőségi pálinkát vásárolni. A Palinka.com által kínált termékek között megtalálhatóak a különböző likőrök, mézesek, gyümölcspálinkák, érlelt pálinkák, ópálinkák, törkölypálinkák, ágyas pálinkák, biopálinkák, eredetvédett pálinkák; a kiegészítők között: pálinkás poharak, pálinkakiöntők, pálinka kollekciók, díszdobozok. Pálinka - szeretem.

Szent geometria

Szent geometria

A szakrális geometriát a különböző szent ábrázolásokban és az építészetben is megfigyelhetjük. Ez az értékrendszer visszavezet bennünket a történelem előtti időkbe, ahol a maga sokszínűségében egy univerzális emberi kultúrát jelenít meg előttünk. A szakrális arányok és ábrázolások a Föld számos szent helyén ma is megtalálhatók. Talán úgy érthető meg a legkönnyebben mint egy világnézet ami a szimbolikus egyezések alapján mutatja be a különböző kultúrák közös gyökereit. Vallásos szimbólum-rendszerek összefüggései, magában foglalva a végtelent, a tér-időt, az intelligenciát és megjelenési formáit. Az általánosan elfogadott nézet szerint a geometria és a matematikai arányosság megtalálható a hullámokban (a zenében, a fényben, stb) így a kozmológiában is.

Tuti menü