Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hagyományörző társaságok képes leírás - Hagyományőrzés - ősi hagyományok.tlap.hu
részletek »

Hagyományörző társaságok - Hagyományőrzés - ősi hagyományok.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: hagyomanyorzes.tlap.hu » Hagyományörző társaságok
Keresés
Találatok száma - 11 db
A Bucavasgyúró

A Bucavasgyúró

Tevékenységünk három fő részre osztható: - Középkori vaskohászat bemutatók, - Középkori kovácsmesterség bemutatók, - Különleges középkori vastárgymásolatok kovácsolása. Miért van ma szükség erre az elveszett ismeretanyagra? Napjainkban a gépekre épülőtechnikai civilizáció embere mellett már elrohan a műszaki fejlődés, már egyre kevésbé érti meg az őt körülvevő technológiai csodákat. Ezek egyike a vaselőállítás és -megmunkálás több ezer éves múlta visszatekintő technológiája. A középkori magyar vaskultúra felelevenítése: - értéket közvetít - emberközeli - ismeretterjesztő - látványos. Ennek az ismeretanyagnak az újratanulását, megőrzését és továbbadását tekintjük az életcélunknak.

Bizalom Csoport

Bizalom Csoport

A Bizalom Csoport nevében írok neked. Csoportunk nemrég indult, fő célunk egy önfenntartó kulturális közösség létrehozása. 3 fő irányzatunk a művészet, hagyományőrzés és környezetvédelem. Nagy segítség lenne, ha oldalunkat felvennéd a linkek közé. Oldalunk, ahol többet megtudhatsz rólunk: http://bizalomcsoport.blogspot.com/ Kös zönettel P. Károly - Bizalom Csoport

Bukovinai Székelyek Közössége

Bukovinai Székelyek Közössége

A Bukovinai Székelyek Országos Szövetsége / továbbiakban Szövetség / azoknak a Köröknek, egyesületeknek, csoportoknak, baráti köröknek / továbbiakban tagszervezeteknek / az önkéntes társulása, melyeknek célja a székely kultúra és hagyomány ápolása, fejlesztése. A Szövetség önálló egyesület, céljainak elérése érdekében viszont szorosan együttmuködik a Budapest környéki székelyeket tömörítő Székely Körökkel.

Hagyományőrzés - ősi hagyományok magazin hírek
Hétvégén rendezik meg Bugacon az Ősök napja hagyományőrző fesztivált
Hétvégén rendezik meg Bugacon az Ősök... Most hétvégén rendezik meg Bugacon az Ősök Napja hagyományőrző fesztivált, amellyel a magyar ősöknek és a magyar történelem nagy alakjainak állítanak emléket a szervezők. A péntektől vasárnapig tartó ünnepségén tradicionális seregszemle, harci bemutatók, lovas versenyek és vetélkedők, íjász programok, a magyar-hun-avar örökséget bemutató kiállítások,...
Táncos programok sorát kínálja tavasszal és nyáron Szombathely
Táncos programok sorát kínálja... A legkülönbözőbb stílusokat képviselő táncos rendezvényeket kínál tavasszal...
Tovább gazdagodott a Hungarikumok Gyűjteménye és a Magyar Értéktár
Tovább gazdagodott a Hungarikumok... Hat új elemmel bővítette a Magyar Értéktárba sorolt és további néggyel a...
Debreczeni Arany-Keresztes Lovagok Egyesülete

Debreczeni Arany-Keresztes Lovagok Egyesülete

Volt egy kor, hol mindennapos volt a lovagok legjobbjait felvonultató haditorna vagy egy-egy nemes, vagy kevésbé nemes életet követelő párviadal. Egy kor, mit saját szemünk már nem láthatott: a lovagkor. Bemutatóinkkal igyekszünk méltón visszaidézni, feleleveníteni a középkor ezen szeletének hadi- és udvari kultúráját.

GyulaffyLászló Hagyományőrző Bandérium

GyulaffyLászló Hagyományőrző Bandérium

A Csobánc Váráért Alapítvány keretein belül működik a Gyulaffy László csobánci várkapitány nevét viselő Hagyományőrző Bandérium, tagjait talpas és lovas vitézek alkotják. 10 lovas, 15 talpas vitéz és 6 tüzér erősíti bandériumunkat. A Bandérium célja a XVI. - századi katonai hagyományok ápolása. Feladatunknak tekintjük a korhű fegyverzet és viselet bemutatását, a tábori élet felelevenítését, országos és nemzetközi rendezvényeken való megjelenést. Hagyományőrző társaság, Hagyományőrző Bandérium .

Katonai hagyományörzők

Katonai hagyományörzők

A Dunaharaszti Katonai Hagyományőrző Egyesület nem támogat semmiféle rasszista vagy szélsőséges nézetet. Elhatárolódunk a nemzetiszocialista Németország ideológiájától; kizárólag a II. világháború hadtörténetével, azon belül is a magyarországi harcok bemutatásával foglalkozunk. Az önkényuralmi jelképek használata nem öncélú: a sokak számára méltán rosszemlékű jelzésrendszer elhagyásával külső megjelenésünk egyenruha-történeti szempontból sokat veszítene szakmai hitelességéből. Csoportunk teljesen politikamentes és a jövőben is elhatárolódik a politika minden formájától. Mi nem idegen hagyományokat őrzünk, hanem egy tervezett éves hadijáték-rendezvénysorozat keretében a hadtörténelmet kívánjuk feleleveníteni korhű egyenruhákban, fegyverzettel és járművekkel.

mariatemploma

mariatemploma

Egyházunk elsősorban egészségmegőrzéssel, gyógyítással, testi-lelki harmónia kialakítására törekszik. A hagyományőrzés terén őseinket, gyökereinket kutatjuk, helyünket a világban tanfolyamok, oktatás keretén belül. Kirándulásokat szervezünk magyar történelmi fesztiválokra, rendezvényekre. (Bösztörpuszta, Kurultaj-Bugac.) Részletes info: www.mariatemploma.hu oldalon.

Mathias Rex

Mathias Rex

A 2002 decemberében alakult baráti társaság által vitt egyesület honlapja.

MEGYER TÖRZS DÉLI GYEPÜVÉDŐI LOVAS HAGYOMÁNYŐRZŐ EGYESÜLET

MEGYER TÖRZS DÉLI GYEPÜVÉDŐI LOVAS HAGYOMÁNYŐRZŐ EGYESÜLET

Egyesületünk rengeteg lehetőséget kínál a sport, hagyományőrzés, néprajz, szórakozás, nevelés területein. Lovasoktatásunk abban különbözik más egyesületektől, hogy nálunk mindenki először szőrén tanulja megülni a lovat. Rendszeres bemutatóinkon és a nyílt napokon betekintést nyerhetnek életünkbe. Az egyesület szállásterületén iskolai csoportoknak, baráti vagy munkahelyi közösségeknek felkérésre szívesen tartunk lovas, vagy lovasíjász bemutatókat.A táborokban nemcsak lovas és lovasíjász oktatás folyik, hanem a résztvevők készségeit és képességeit is igyekszünk fejleszteni a különböző kézműves foglalkozásokkal, előadásokkal. Nyaranta lovas és lovasíjász táborokat szervezünk kezdőknek és haladóknak,l néhány napos és akár egyhetes lovastúrákat tartunk, amelyre jelenleg 12 ló áll rendelkezésre. A tagok sokfélék és sokoldalúak. Minden ember színesíti a társaságot, szívesen látjuk az érdeklődőket köreinkben. Ha el akarod mélyíteni lovas tudásodat, és egy jó közösségre vágysz köztünk a helyed.

Hirdetés
Moldvai Csángó Magyarok

Moldvai Csángó Magyarok

A Kárpátok keleti oldalán élő magyarok érdekképviselete. Részletes bemutatása hagyományaiknak, hírek, cikkek, érdekességek.

Vértes Egyesület

Vértes Egyesület

A Vértes Egyesület egy magyar történelmi hagyományőrző ifjúsági egyesület, székhelye a Vértesben, Száron (Bicske mellett) van. Tagjai hosszú évek óta foglalkoznak kézművességgel, íjászattal, lovaglással, történelmi kutatómunkával egyénileg, vagy más hagyományőrző egyesületek tagjaként is. Céjai: népi hagyományok kutatása, őrzése és továbbadása, különös tekintettel a népi kismersterségekre, játékokra, ünnepekre, építészetre és népi hiedelmekre... Népi játszóházak, gyermek- és felnőtt-táborok, családi és ünnepi rendezvények szervezése a magyar népi és katonai hagyományőrzés jegyében. Íjászat, harcművészet- és kézműves-oktatás. Ezen kívül vásárterük is van a honlapon (webáruház), ahol a saját kezűleg készített munkáikat lehet megvenni.

Tuti menü